Podpora

PDF navodila za uporabo si lahko prenesete v slovenskem ali angleškem jeziku:

Veliko uporabnikov prične z montažo pred namestitvijo in registracijo uporabniškega računa v aplikaciji 𝐌𝐚𝐦𝐦𝐨𝐭𝐨 𝐀𝐏𝐏, kjer je 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨 vodič montaže.

Zato z vami delimo video vodič kateri vam približa postopek montaže vaše nove vrtne pomočnice, ki sliši na ime 𝐋𝐔𝐁𝐀.

 • Odprite škatlo in preverite vsebino paketa
 • Naložite aplikacijo Mammotion APP in ustvarite uporabniški račun. Video vodiš v aplikaciji vas bo vodil skozi postopek montaže LUBA robotske kosilnice, RTK antene in pravilne namestitve polnilne enote.
 • Več pa si lahko ogledate tudi na zgornjem video posnetku.

Z naprednim medsebojno povezanim pametnim sistemom lahko preprosto prednastavite in prilagodite urnik košnje za katero koli povezano območje vašega vrta, z aplikacijo Mammotion APP pa lahko od kjer koli spremljate stanje in lokacijo košnje v realnem času.

Zahtevan je iOS 11.0 ali novejša verzija.

Zahtevan je Android 5.0 ali novejša verzija.

Pravilno mapiranje 𝐨𝐛𝐦𝐨č𝐢𝐣 (𝐀𝐫𝐞𝐚), 𝐩𝐫𝐞𝐩𝐨𝐯𝐞𝐝𝐚𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐛𝐦𝐨č𝐢𝐣 (𝐍𝐨-𝐆𝐨 𝐳𝐨𝐧𝐞) in 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐳𝐨𝐯𝐚𝐥𝐧𝐢𝐡 𝐩𝐨𝐭𝐢 (𝐂𝐡𝐚𝐧𝐧𝐞𝐥) je izredno pomembno za 𝐩𝐫𝐚𝐯𝐢𝐥𝐧𝐨 𝐢𝐧 𝐯𝐚𝐫𝐧𝐨 𝐝𝐞𝐥𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 robotske 𝐤𝐨𝐬𝐢𝐥𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐋𝐔𝐁𝐀.

Mapiranje se opravi preko mobilnega aplikacijskega vmesnika 𝐌𝐚𝐦𝐦𝐨𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐀𝐏𝐏 v katerem s pomočjo smernih gumbov vodimo LUBA kosilnico po vaši trati.

Potrebno se je zavedati, da bo LUBA delovala točno tako kot bo uporabnik mapiral načrt košnje in nastavil fine nastavitve košnje, zato upoštevajte spodnja priporočila:

 • Po uspešni namestitvi RTK referenčne postaje, polnilne enote in sestave LUBA robotske kosilnice najprej pričnemo kreirati prvo območje košnje.
 • 𝐇𝐢𝐭𝐫𝐨𝐬𝐭 LUBA robotske kosilnice nastavimo 𝐧𝐚 𝐧𝐚𝐣𝐧𝐢ž𝐣𝐨 𝟎,𝟐𝐦/𝐬. Počasna vožnja pri mapiranju nam zagotavlja 𝐤𝐚𝐫𝐭𝐢𝐫𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐬𝐭𝐧𝐞𝐠𝐚 š𝐭𝐞𝐯𝐢𝐥𝐚 𝐭𝐨č𝐤 meje, s tem je tudi vaše 𝐤𝐫𝐦𝐢𝐥𝐣𝐞𝐧𝐣𝐞 𝐛𝐨𝐥𝐣 𝐩𝐨𝐝 𝐧𝐚𝐝𝐳𝐨𝐫𝐨𝐦 in brez neželenih manevrov.
 • Mapiranje cone vedno 𝐩𝐫𝐢č𝐧𝐞𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐬𝐫𝐞𝐝𝐢𝐧𝐢 ravne linije in ne iz kota.
 • Robotsko kosilnico LUBA vodimo vedno 𝐳 𝐨𝐝𝐦𝐢𝐤𝐨𝐦 𝟏𝟓𝐜𝐦 od meje trate, robnikov, zidov, dreves, itd…
 • Zavoje po kotih trate izvedemo 𝐳 𝐧𝐞ž𝐧𝐢𝐦𝐢 𝐩𝐨č𝐚𝐬𝐧𝐢𝐦𝐢 𝐳𝐚𝐯𝐨𝐣𝐢, da ji zagotovimo zadosten obračalni prostor. V zaprtih kotih, omejenih z robniki/zidovi naredimo zavoj v radiju in ne z obračanjem na mestu.
 • Po končanem mapiranju povečamo mapo območja v aplikaciji in preverimo, da so mejne linije lepe, ravne in po potrebi izvedemo “𝐄𝐝𝐢𝐭 >𝐌𝐨𝐝𝐢𝐟𝐲” 𝐩𝐨𝐩𝐫𝐚𝐯𝐞𝐤, če smo zaznali da se nam je pojavil kakšen nepravilen manever, oziroma tako imenovani »zob« na ravni liniji.

Pogoji garancije robotske kosilnice serije LUBA-Mammotion

 

DEL 1 – OMEJENA GARANCIJA

Ti pravilniki o po prodaji MAMMOTION (»garancija«) veljajo samo za izdelke MAMMOTION , ki ste jih kupili pri podjetju PAB d.o.o. ; Kranjska cesta 14 ; 4202 Naklo ; Slovenija, neposredno za lastno uporabo in ne za tiste, ki ste jih kupili rabljeno oziroma iz »druge roke«. Z uporabo izdelka MAMMOTION se strinjate, da vas zavezujejo spodnji pravilniki.

Pri prejemu servisa je podjetje PAB d.o.o. odgovorno za izgubo ali poškodbo vašega izdelka le, ko je v lasti podjetja PAB d.o.o.

MAMMOTION oziroma podjetje PAB d.o.o., ni odgovoren za izgubo kakršnih koli podatkov, vključno z zaupnimi informacijami, lastniškimi informacijami ali osebnimi informacijami, ki jih vsebuje izdelek.

Kaj bo naredil servis PAB d.o.o.

Servis PAB d.o.o. bo poskušal diagnosticirati in rešiti vašo težavo po telefonu, e-pošti ali spletnem klepetu. PAB d.o.o. vas lahko napoti, da prenesete ali namestite določene posodobitve programske opreme. Če vaše težave ni mogoče rešiti po e-pošti, telefonu ali z uporabo posodobitev programske opreme, boste morda morali izdelek dostaviti podjetju PAB d.o.o. v nadaljnji pregled ali v lokalne servisne centre v Sloveniji, katere je imenoval PAB d.o.o.

Česa ta omejena garancija NE pokriva

Vsa škoda, ki je nastala zaradi napačne uporabe, montaže ali neupoštevanja uporabniškega priročnika in spodaj navedenim:

 1. Odškodninski zahtevki tretjih oseb proti vam;
 2. Izguba, poškodba ali razkritje vaših podatkov;
 3. V nobenem primeru podjetje MAMMOTION, njegove podružnice, preprodajalci, dobavitelji (PAB d.o.o.) ne odgovarjajo za škodo in poškodbah nastalo iz katerega koli vzroka in škodo in poškodbah nastalo pri delovanju robotske kosilnice, ki bi jo leta povzročila na drugih predmetih , ljudeh, živalih;
 4. Garancija ne pokriva lomov, udarce, lomov ohišja,
  mehanskih udarcev, nestrokovnega ali malomarnega ravnanja z izdelkom.
 5. Vdora vode ali vlage v aparat.
 6. Nedelovnje baterije, ki bi nastala zaradi nestrokovnega ravnanja z njo.

Zamenjava izdelka in delov

Ko poprodajne storitve vključujejo zamenjavo izdelka ali dela, zamenjani izdelek ali del postane last družbe PAB d.o.o., nadomestni izdelek ali del pa postane vaša last. Samo originalni izdelki in rezervni deli MAMMOTION so primerni za zamenjavo oziroma popravilo.

Nadomestni izdelki ali deli, ki jih zagotovi MAMMOTION, bodo v dobrem delovnem stanju in funkcionalno enakovredni garanciji za originalni izdelek ali del.

Nadomestni izdelek ali del bo zajet v preostali čas garancije originalnega izdelka.

DEL 2 – GARANCIJA

Garancija prične veljati od datuma dobave blaga, kar dokaže kupec z originalnim računom oziroma garancijskim listom iz katerega so razvidni naslednji podatki: – datum nakupa/dobave blaga, točen naziv proizvoda, podpis in žig prodajalne, ki je blago prodala.

Garancija velja za vse aparate Mammotion , katere uvoznik je PAB d.o.o. Garancija velja z priloženim računom na katerem je naveden izdelek, tip in datum prodaje aparata. Garancijska doba velja od dneva dobave blaga potrošniku. PAB d.o.o. garantira, da ima pooblaščeni servis, potrebne rezervne dele za vsa servisna popravila v garancijskem roku. Življenska doba je štiri leta. Tri leta po preteku garancijskega roka, PAB izdelka d.o.o. zagotavlja servis in nadomestne dele. Blagovna znamka/ podjetje Mammotion, jamči za kakovost oziroma za brezhibno delovanje izdelka v garancijskem roku za potrošnika skrbi pooblaščeni zastopnik za Slovenijo PAB d.o.o. Potrošnik ima zakonsko pravico, da zoper prodajalca v primeru neskladnosti blaga brezplačno uveljavlja jamčevalne zahtevke in da garancija ne izključuje pravic potrošnika, ki izhajajo iz obveznega jamstva za skladnost blaga.

Opozorilo: Garancija ne izključuje pravic potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu. Pravice iz naslova garancije lahko potrošnik uveljavlja tudi pri prodajalcu, ki mu je blago prodal. Garancijski list daje kupcu pravico za brezplačno popravilo napak, ki so nastale zaradi napake v proizvodnji ali montaži. Vsa popravila se lahko izvršijo pri pooblaščenem servisu, PAB d.o.o. Naklo, navedenem v garancijskem listu najkasneje v 30 dneh.

Kasneje se izdelek zamenja z novim. Garancija velja na ozemlju republike Slovenije. V kolikor, da kupec reklamirani izdelek v popravilo nepooblaščeni delavnici v času garancijskega roka, izgubi vse pravice na brezplačno popravilo in garancijo. Rok garancije je 24 mesecev.

V primeru pošiljanja na servis stranka sama prevzame odgovornost za izgubljene podatke. Servis si dovoljuje brez predhodnega obveščanja izbrisati vse podatke iz naprave in ne prevzame nikakršne odgovornosti za izgubljene podatke in programsko opremo.

V skladu s to garancijo Mammotion jamči, da bo vsak izdelek blagovne znamke MAMMOTION, ki ga kupite iz strani zastopanja PAB d.o.o., brez napak v materialu in izdelavi pri normalni uporabi, v skladu z objavljenimi materiali izdelka MAMMOTION v garancijskem obdobju. Garancijska doba se razlikuje za različne izdelke in dele. Preverite spodnje informacije, da preverite trajanje garancije za vaš izdelek oziroma posamezne dele.

Če želijo uporabniki poslati izdelke v lokalni servisni center za nadaljnjo diagnostiko, morajo sami urediti pošiljanje.

Poškodovano ali okvarjeno blago ob prihodu oziroma dobavi blaga. Ko prejmete blago preverite, da je izdelek videti nepoškodovan, da je enak naročenemu, in da deluje pravilno. V primeru neskladja se obrnite na podjetje PAB d.o.o. Izdelek mora biti v primeru vračila nerabljen in nepoškodovan. In zapakiran v originalni embalaži.

Za garancijski servis boste morali predložiti veljavno dokazilo o nakupu (račun). Storitve, ki niso zajete v tej omejeni garanciji, se lahko zaračunajo.

Upoštevajte, da je garancijska storitev na voljo samo v ustreznih servisnih centrih potrjenih s strani Mammotion. Za Slovenijo PAB d.o.o.

Podrobnosti o garanciji izdelka

 

LUBA 1 AWD Serija

Komponenta Obdobje omejene garancije
Baterija 2 leti
Sprednja / zadnja os 2 leti
Motor pesta kolesa 2 leti
GPS komplet 2 leti
Vision modul 2 leti
PCBA 2 leti
Referenčna postaja RTK 1 leto
Polnilna postaja 1 leto
Okrasni deli Brez garancije (potrošni deli)
Rezilo za rezanje Brez garancije (potrošni deli)
Pnevmatika Brez garancije (potrošni deli)
Rezalni disk Brez garancije (potrošni deli)

 

LUBA 2 AWD Serija

Komponenta Obdobje omejene garancije
Baterija 2 leti
Sprednja / zadnja os 2 leti
Motor pesta kolesa 2 leti
GPS komplet 2 leti
Vision modul 2 leti
PCBA 2 leti
Referenčna postaja RTK 2 leti
Polnilna postaja 2 leti
Okrasni deli Brez garancije (potrošni deli)
Rezilo za rezanje Brez garancije (potrošni deli)
Pnevmatika Brez garancije (potrošni deli)
Rezalni disk Brez garancije (potrošni deli)

Izjavo o skladnosti izdelka LUBA 2 AWD si lahko prenesete tukaj.

X